Home

Universitetsbiblioteket solli

Åpningstider - Universitetsbiblioteket

UiO > Universitetsbiblioteket > Bruk av biblioteket > Besøksadresse. Georg Sverdrups hus, 4.etasje Moltke Moes vei 39. Postadresse. Våre postadresser. Telefon, faks, e-post +47 22 84 40 50 postmottak@ub.uio.no. Ansvarlig for denne siden. Nettredaksjonen på UB. Logg inn Logg ut meny T-bane: Nationaltheatret stasjon - fra Nationaltheatret kan man enten spasere eller ta buss/trikk videre mot Solli plass Buss: nr. 21, 30, 31 til Solli plass Trikk: nr. 12 og 13 til Solli plass Parkering: Avgiftbelagte parkeringsplasser i Observatorigate Biblioteket er tilrettelagt for bevegelseshemmede Nasjonalbiblioteket har en rekke ulike tilbud og tjenester for publikum på Solli plass. Her finner du åpningstidene for bibliotekstjenester, lesesal, kartsenteret og Kafé Å. Som følge av smittevernhensyn og nye retningslinjer fra Oslo kommune vil utstillingene i Nasjonalbiblioteket være stengt for publikum de kommende ukene

Besøk Nasjonalbiblioteket Bibliotek, utstillinger og

Bibliotek Solli, Bøker, Bokutlån, Lydbokutlån, Avisutlån, Bo Solli, Kristin; Ødemark, Ingjerd Legreid (2019). Multilingual Research Writing beyond English: The Case of Norwegian Academic Discourse in an Era of Multilingual Publication Practices. 27 s. Publications. Vol. 7. Muir, Tom; Solli, Kristin (2019). The Unreal and the Real: English for Research Purposes in Norway

Universitetsbiblioteket og dets avdelinger har gjennom tidene flyttet mange ganger. Her presenters de fire viktigste byggene som har huset biblioteket eller dets sentrale funksjoner Via Universitetsbiblioteket får du kilder til litteratursøk som du kan stole på, verktøy som gjør det lettere å referere og sette opp litteraturlister, gratis tilgang til pensumbøker og mye mer. Du kan også gå på kurs eller få veiledning i blant annet studieteknikk, oppgaveskriving, litteratursøk og kildekritikk Universitetsbiblioteket i Oslo er Norges største fag- og forskningsbibliotek. UBs nettside er inngangen til tusenvis av fagdatabaser, tidsskrifter og bøker, trykte og elektroniske. UBs støtter UiO i forskning, utdanning, formidling og innovasjon Universitetsbiblioteket Steinkjer. Postboks 2501. 7729 Steinkjer. Mer info. Stjørdal. Man-fre: 08:00-15:30 Inntil videre har ansatte og studenter tilgang kun innenfor disse tidene. Tlf: 74 02 26 75. E-post: ubstjordal@nord.no. BESØKADRESSE. Wessels veg 75. 7502 Stjørdal. POSTADRESSE Nord universitet Nasjonalbiblioteket tilbyr utstillinger, konserter, samtaler, foredrag og omvisninger som formidler og aktualiserer samlingen. Samlingen rommer publisert og upublisert, digitalt og analogt materiale innenfor alle medietyper: bøker, foto, film, musikk, plakater, aviser, småtrykk, kart, brev og mye mer

Søk i vår digitale samling her! I Nettbiblioteket finner du blant annet en omfattende samling av norske bøker, aviser, bilder, tidsskrift og historiske kart Med utsikt mot Bygdøy allé og Frognerveien holder Nasjonalbibliotekets kafé i 2. etasje åpent. Åpningstider: man.-fre. kl. 09.00-19.00, lør. kl. 09.00-14.00 Solli plass (uttales /su:li/ (høres ut som Sol-li) på Oslo Vest-sosiolekt.Uttale /suli/ (høres ut som Soll-i) er også vanlig forekommende, men helst i andre varieteter (f.eks. Oslo Øst)) er en plass i det vestlige Oslo sentrum, og ligger i bydelen Frogner.. Plassen har navn etter løkkeeiendommen Solli som strakte seg fra Drammensveien ved dagens plass og helt ned til Hjortnes Universitetet i Stavanger samlar forskinga si på kunstig intelligens og inviterer omverda til samarbeid. Fredag 6.11. bl..

Åpningstider på Nasjonalbiblioteket Nasjonalbiblioteke

Vi behandler henvendelser i åpningstiden (9-18, lørdager 9-14). Du kan normalt forvente svar i løpet av påfølgende virkedag. Nasjonalbiblioteket har egne åpningstider i høytider og man på beregne noe lengre svartid.. Chat er betjent 9-15 mandag til fredag Samme år overtok Nasjonalbiblioteket de nasjonalbibliografiske funksjonene fra Universitetsbiblioteket. Bygningen på Solli plass gjenåpna etter omfattende ombygging i 2005. I Mo i Rana sto et nytt automatlager ferdig i 2003, og en stor fjellhall ble sprengt ut for å sikre at man hadde et klimakontrollert område til oppbevaring av materialet Universitetsbiblioteket i Oslo (UBO), opprinnelig bare kalt Universitetsbiblioteket, er et offentlig fag- og forskningsbibliotek og en del av Universitetet i Oslo.Biblioteket fungerte også som Norges nasjonalbibliotek fra 1811 til 1999 da oppgavene ble overtatt av en egen institusjon, Nasjonalbiblioteket. Biblioteket er åpent for alle, men hovedoppgaven er å støtte studenter og forskere. Universitetsbiblioteket i Oslo (UB) er Norges største fag- og forskningsbiblioteket, tilknyttet Universitetet i Oslo. Det holder til i Georg Sverdrups hus på universitetsområdet på Blindern, og har fire avdelingsbibliotek: HumSam-biblioteket, Juridisk bibliotek, Medisinsk bibliotek og Realfagsbiblioteket.Bibliotekets samlinger og tjenester støtter opp under forskningen, undervisningen og.

Solli-løkken var et kjent bevertningssted, som ble revet for å gi plass til et leiegårdskompleks, Det engelske kvarter, som ble fullført i 1886. Dette ble så revet i 1962 og erstattet av Ind-Eks-huset fra 1964. Nasjonalbiblioteket, tidligere Universitetsbiblioteket i Oslo, ble oppført 1914-1922 av Holger Sinding-Larsen Begrepet Afternoon Tea er ikke så kjent her i Norge, men lær deg det først som sist. Den engelske tradisjonen er ved å innta hovedstaden. Palmen på Grand Hotel har hatt Afternoon Tea på menyen noen år. Også nyåpnede Perchs Tea Room har dette som spesialitet. Men det er på Frogner det skjer. D Universitetsbiblioteket i Oslo ble etablert samtidig med Det kgl. Frederiks Universitet i 1811. Fra 1814 var det også nasjonalbibliotek, og slik var det helt til 1999 da Nasjonalbiblioteket ble oppretta som en egen enhet. Universitetsbiblioteket er det største fag- og forskningsbiblioteket i Norge Universitetsbiblioteket, Drammensveien 42, 1913-1999. Etter som årene gikk ble også Domus Bibliotheca for lite, men av praktiske og estetiske grunner var bygningsmessige utvidelser på dette området uaktuelt. F. W. Keyser tok avskjed i 1863 Nasjonalbiblioteket er et norsk bibliotek som «bevarer fortiden for fremtiden» gjennom en nasjonal kultur- og kunnskapsbase. Rollen som nasjonalbibliotek innebærer blant annet administrering av pliktavleveringsloven som sier at alle dokument som produseres i Norge skal pliktavleveres til Nasjonalbiblioteket. Dette innebærer bøker, aviser, tidsskrifter, digitale dokumenter, film, video.

Universitetsbiblioteket i Oslo (i dag NasjonalbiblioteketThe Changing Seasons: September 2017 | Cardinal Guzman

Bibliotek Solli - 1881

 1. Oppkalt 1885 etter løkken Solli. 1985-2004 het plassen offisielt Lapsetorvet. Kommunikasjonssentrum. Mot plassen ligger Ind-Eks-huset, Nasjonalbiblioteket (tidligere Universitetsbiblioteket), Hydroparken og Sommerroparken. I Sommerroparken står Auguste Rodins skulptur «Mannen med nøkkelen», reist 1902
 2. Velkommen til Avdeling for Spesialsamlinger ved Universitetsbiblioteket i Bergen. Dagens bibliotek er en videreføring av det gamle Bergens museums bibliotek stiftet 1825. Fra museets tid og til i dag er samlingene bygget opp ved gaver, innsamling og innkjøp
 3. Sinding-Larsen (t.h.) viser en modell av Universitetsbiblioteket på Solli til Oslos reguleringssjef Harald Hals. 1931. Foto: Ukjent/Oslo Museum. Nye prosjekter på Tøyen og Solli. Som universitetets bygningsinspektør fra 1907 fungerte Sinding-Larsen som en hel intern Plan- og bygningsseksjon. Økonomien var trang, behovet for nye bygninger.
 4. Universitetsbygningene på Karl Johans gate 47 i Oslo sentrum er Norges eldste universitetsbygninger, tatt i bruk 1851, og en del av Universitetet i Oslo.Anlegget består av tre hovedbygninger - Domus Media (Midtbygningen), Domus Academica (Urbygningen) og Domus Bibliotheca (Vestbygningen) - med front mot Universitetsplassen.Bak de tre bygningene i resten av kvartalet ligger.
 5. Domus Bibliotheca rommet Universitetsbiblioteket fram til biblioteksbygningen ved Solli plass ble ferdigstilt i 1913 og overtok de funksjonene. Etter at Det medisinske fakultet flyttet til nybygg på Gaustad, ble Domus Bibliotheca rehabilitert for Det juridiske fakultet. Nå er Juridisk bibliotek flyttet til Domus Juridica. Planløsning og.
 6. Nasjonalbiblioteket (det tidligere Universitetsbiblioteket), Drammensveien 42 (nåværende Henrik Ibsens gate). Rundkjøring på Solli plass, senere Lapsetorvet. Postkort
 7. Sollid, Hilde. Språkdannelse og -stabilisering i møtet mellom kvensk og norsk. Novus Forlag 2005 ISBN 8270994103
Universitetsbiblioteket i Oslo - Wikipedia

Kristin Solli - OsloMe

Vi må bli litt lokale: En mye brukt gjennomgangsåre er Bygdøy allé, og den er lang. Strekker seg fra Solli plass ved Universitetsbiblioteket til Drammensveien i vest. Tverrgater er blant annet Niels Juels gate, Frederik Stangs gate, Thomas Heftyes gate og Nobels gate. Her har det i 100 år vært kastanjetrær, og to kjørebaner Universitetsbiblioteket: Henrik Ibsens handskrivne manuskript, originalnotane til Edvard Griegs A-moll-konsert og Johan Svendsens flygel. Dette er blant dei norske kulturskattane du kan finna om du går gjennom Oslos eldste svingdør og inn i Universitetsbiblioteket på Solli plass

Personkort Brokke, Astrid Sollid. Utdanningssamarbeid i nordområdene: Nord-Amerika, Russland, Japan, Sør-Korea Han var også arkitekten bak blant annet Universitetsbiblioteket på Solli plass (nå Nasjonalbiblioteket) og Universitetets nye aula på Karl Johan. Tøyen hovedgård. Tøyen hovedgård er sannsynligvis Oslos og Akershus eldste kjente bevarte tømmerbygning. Lids hus (tidl Personkort Sollid, Brynjar Labugt. Brynjar Labugt Sollid Rådgiver for grunnskolelærerutdanningene, Tromsø Institutt for lærerutdanning og pedagogik

Nord universitet har 1.300 ansatte og 11.000 studenter, fordelt på studiesteder i Nordland og Trøndelag Universitetet i Bergen (UiB) er med sine nær 18 500 studenter og vel 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet Dette er en liste over digitaliserte bygdebøker i Nasjonalbiblioteket (Bokhylla.no) og enkelte andre nettsteder Enhet for akademisk språkpraksis. Vår forskning og undervisning er en ressurs for ansatte i høyere utdanning som ønsker å utvikle sin kompetanse i norsk og engelsk i forsknings- og undervisningssammenheng Om Rolf Solli. Under årens lopp har jag utvecklat kurser, undervisat på alla nivåer inom ämnet offentlig förvaltning, bedrivit forskning med extern finansiering samt varit verksam i samverkan med det omgivande samhället. Ett flertal forskningsprojekt har genomförts tillsammans med forskare andra länder och andra discipliner

Søk i hele biblioteket - Universitetsbiblioteket

Forordet hadde denne forklaringen: «Når Universitetsbiblioteket har ønske å få sin avvikende bruk opført i de felles katalogiseringsregler, er det bl.a. fordi det betrakter sig som representant for den eldre norske katalogtradisjon, og anser denne for å være i besiddelse av fordeler som berettiger den til en plass jevnsides med det amerikanske system. Nasjonalbiblioteket er Norges fremste instans for innsamling, oppbevaring og formidling av norske medier, også det som publiseres om Norge eller av nordmenn i utlandet. Nasjonalbibliotekets virksomhet omfatter oppbygging, bevaring og tilgjengeliggjøring av samlinger innen alle medietyper.Aktiviteten inkluderer blant annet depotsamling for fjernlån og gjenbruk, arkivsamling, digitalisering. Advanced English Language and Literature: Autumn Package: 37367: 05.11.2020 21:37:29: 05.11.2020 21:37:29: Les mer om personvern ved Nord universitet og bruk av informasjonskapsler på dette nettstedet This package is for students who are looking for a real challenge when it : STS_ListItem_85 Klinisk psykolog. Sara Carlsen arbeider som psykolog på seksjon for allmenn dagbehandling ved Kronstad DPS. Pasientgruppen er hovedsakelig voksne som sliter med å fungere i hverdagen på grunn av angst og depresjon Velkommen til Deichmanske bibliotek - Norges best besøkte kulturinstitusjon! Deichmanske bibliotek er Norges største og eldste folkebibliotek, og består av ett hovedbibliotek i sentrum og 18 filialerover hele byen. Hovedbibliotekket finner du her: Arne Garborgs plass 4, 0179 Oslo. Vi har også flere spesialavdelinger for innbyggere som trenger et tilpasset bibliotekstilbud, blant annet.

Biblioteksbyggene - Universitetsbiblioteket

 1. I 1913 flyttet Universitetsbiblioteket inn i et nytt, separat bygg ved Solli plass. På 1900-tallet ble bibliotekfunksjonen flyttet fra Domus Bibliotheca tvers over Universitetsplassen til Domus Academias 2. etasje, og Domus Bibliotheca ble bygget om til å romme flere kontorer, laboratorier og forelesningssaler
 2. Mål: Målet for prosjektet er å 1. Undersøke kva behov og mogelegheiter kommunen har når dei skal flytte biblioteket. 2. Utvikle biblioteket sine tenester for å etterkomme dei behova kommunen har
 3. Universitetsbiblioteket i Oslo og Harald L. Tveterås · Se mer » Henrik Ibsens gate (Oslo) Henrik Ibsens gate i Oslo ble fra 2006 navnet på tidligere Drammensveien, fra Solli plass forbi Slottet til Karl Johans gate. Ny!!: Universitetsbiblioteket i Oslo og Henrik Ibsens gate (Oslo) · Se mer » Informasjonskompetans

Video: Universitetsbiblioteket Bibliotek og oppgaveskriving

Observatoriet lå opprinnelig langt utenfor hovedstadens sentrum. I dag ligger det ved Solli plass, gjemt bak det tidligere Universitetsbiblioteket, nå Nasjonalbibliotek. Foto: Kine Selbekk Ottersen/MUV Motstand i Norge. I 1885 lanserte stortingsrepresentant Otto Blehr ideen om én tid i Norge, av hensyn til de nye kommunikasjonene Beskrivelse Bygdøy Allé 1 ble oppført i 1890-91 etter inspirasjon fra Parisiske, palassliknende leiegårdsfasader. Eiendommen er en del av bygningskomplekset Pariserkvartalet, som fyller hele den lange fasaden langs Bygdøy Allé mellom Frognerveien og Skovveien. Bygdøy Allé 1 er et profilert og representativt forretnings- og kontorbygg over 5 etasjer i tillegg til kjeller. I første. Velkommen til Deichman - Oslo kommunes bibliotek og Norges største folkebibliotek. Vi holder Oslo våken Vitenskapelige publikasjoner. Muir, Tom; Solli, Kristin (2019). The Unreal and the Real: English for Research Purposes in Norway. Corcoran, James N.; Englander, Karen. I 1914 ble det nye Universitetsbiblioteket i Oslo på Solli plass innviet. Universitetet i Oslo, Universitetsområdet på Blindern. Museumsbygningene på Tøyen. I de første to tiårene etter århundreskiftet ble de tre museumsbygningene i Botanisk hage på Tøyen reist, og de naturhistoriske samlingene flyttet dit. Zoologisk museum.

Forside - Universitetsbiblioteket

*Solli, Brit: Norrøn sed og skikk, i: Amundsen, Arne Bugge, red. Norges religionshistorie, 2005. Oslo: Universitetsforlaget. *I kompendium til salgs i Kopiutsalget på Akademika. For å hande i Kopiutsalget må gyldig studentbevis medbringes Kompendier kan ikke påregnes ferdig før semesterstart Balsvik, Eivind og Solli, Susanna M. (red.): Introduksjon til samfunnsvitenskapene bind 1 - 3.utgave utgitt 2017 Introduksjon til samfunnsvitenskapene bind 2 - 3.utgave utgitt 2018. Begge bindene er i sin helhet pensum Helen Sakrihei, Seksjonsleder Depotbiblioteket, Nasjonalbiblioteket Håkon Knappen, Spesialrådgiver, Libriotech ASBente Storvestre, Spesialbibliotekar, Universitetet i Tromsø Eva K. Gjuvsland, Spesialbibliotekar, Bergen Offentlige BibliotekEllen Berg Larsen, Bibliotekar, Tromsø bibliotek og byarkivHege Solli, Biblioteksjef, Lyngdal kommune (vara), Kirsten Fausa Storvik, Bibliotekar.

Bygg- og brannvernansvarlige for HF-fakultetet: Arnhild Thorseth, tlf. 555 82419 Parkvn. 9. Senter for vitskapsteori (SVT) og Senter for kvinne og kjønnsforsking (SKOK) (ajourført 17.09.19 Berit Eliassen (observatør Universitetsbiblioteket) Ove Voldseth (observatør, lokalt UU for FLU) Lars Gunnar Liljefjell (observatør, lokalt UU for FSH) Ellen Sirnes (observatør, lokalt UU for HHN) Anne-Lovise Reiche (saksbehandler, bisekretær) Margrethe Mørkved Solli (observatør) Jan-Atle Toska (studiesjef Men før vi kommer så langt, har vi i årets bok, Liljer fra Jerusalem, vandret i et arkeologisk interessant grottelandskap ved Dødehavet ifølge med den 14 år gamle gutten,Ahrad og en. Magnhild Thorsdal Mølnvik er på Facebook. Bli medlem av Facebook for å komme i kontakt med Magnhild Thorsdal Mølnvik og andre du kanskje kjenner. Facebook gir deg muligheten til å dele informasjon og..

Universitetsbiblioteket

 1. Kristine Bævre Solli er på Facebook. Bli medlem av Facebook for å komme i kontakt med Kristine Bævre Solli og andre du kanskje kjenner. Facebook gir deg..
 2. Balsvik, Eivind og Solli, Susanna M. (red.): Introduksjon til samfunnsvitenskapene bind 1 og 2, Universitetsforlaget 2011. Begge bindene er i sin helhet pensum. Publisert 22. nov. 2016 11:35 - Sist endret 22. nov. 2016 11:3
 3. Nasjonalbiblioteket (Universitetsbiblioteket), Henrik Ibsens gate 110 Nasjonalbiblioteket ved Solli plass ble oppført som Universitetsbibliotek til erstatning for den forrige biblioteksbygningen ved Fredriks gate. Bygningen ved Solli plass ligger på hjørnet av Observatoriegaten, ved Henrik Ibsens gates avslutning
 4. Universitetsbiblioteket • Kompetanseheving inn i alle prosjektene • Økonomiske kostnadsmodeller øker handlingsrommet for bibliotekutvikling i regionen . Vi bommer med noe av og til. Utfordringer: Ulik størrelse og kapasitet hos bibliotekene (økonomi og personalressurser
 5. Da ble stillingen som nasjonalbibliotekar oppretta, og i 1999 åpna også bibliotekets publikumsavdeling ved Solli plass i Oslo. Før dette hadde Universitetsbiblioteket i Oslo hatt de fleste av funksjonene som ble lagt til det nye Nasjonalbiblioteket

Den første bygningen er Hornemanngaarden i Kvadraturen, som var det aller første lokalet til Universitetsbiblioteket, den andre er Domus Bibliotheca på Karl Johan, den tredje er Universitetsbiblioteket på Solli plass, medan den fjerde er Georg Sverdrups hus, bygningen me står i no. Georg Sverdrups hus er den einaste som er planlagt og bygd med tanke på berre å gi plass til boksamlingane. 25. mai: Universitetsbiblioteket tilgjengelig i digital skranke hverdager fra 12 - 14. 22. mai: Inn- og utveksling høsten 2020 avlyst 20. mai: E-læringskurs i smittevern 14.mai: Smittevernveileder for Nord universitet 8. mai: Informasjon om undervisning og fysisk tilstedeværelse i resten av vårsemestere Universitetsbiblioteket i Bergen Universitetsbiblioteket i Oslo Bente Stenhaug Guider: Bjørn-Arvid Bagge og Arne Solli 18.00-19.00 Mottakelse v/Bergen kommune i Schøtstuene 19.15- Middag på Bryggeloftet & Stuene Det juridiske fakultet, Universitetet i Berge

Solli var en byløkke ved nåværende Solli plass i Oslo.. Solli er en av de første løkkene vest på Bymarken.I 1716 fikk kjøpmann Hans Andersen Holm bevilling på en løkke på 11 mål ved Drammensveien.Bevillingen fikk han av eieren av naboløkken, borgermester Niels Roll på Petersborg.Det var lett å skaffe seg tomt på Bymarken Nasjonalbiblioteket er ansvarlig for opplæringen i Norsk WebDewey gjennom et samarbeid med Universitetsbiblioteket i Oslo, Biblioteksentralen og bibliotekutdanningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet. Selv om mange, særlig i folke- og skolebibliotekene, ikke i særlig grad klassifiserer selv, mener vi det er viktig at flest mulig. Ingebjørg Rype (leder)Tilvekst og kunnskapsorganisering - utviklingNasjonalbiblioteketPostboks 2674 Solli0203 OsloIngebjorg.Rype@nb.no Liv Berg Bokbasen, Grensen.

Nasjonalbiblioteket Gratis bøker på nett Aviser

 1. Kvenåsen krets i Fjotland : gårds- og slektshistorie omfattende gårdene Seland, Lindeland, Lindhommen, Eigeland og Solli; Kvinesdal-bilder : fotoglimt fra gamle Feda, Kvinesdal og Fjotland. 1; Kvinesdal-bilder : fotoglimt fra gamle Feda, Kvinesdal og Fjotland. 2; Greipstad. Greipstad kyrkja gjenom 100 år : 1829-192
 2. Troms Kraft produserer og distribuerer fornybar kraft til husstander og bedrifter i nord. Les mer om Troms Kraf
 3. Lunsjkonsert på Universitetsbiblioteket. Jubileumskonsert m/Grunerløkkens Mannskor i Sofienberg Kirke. Privat bryllup i Jacobs Kirke. Sommerkonsert på Kulturhuset. 50-års jubileum for GK med Emil Solli-Tangen. LOAD2014 på Radisson SAS Oslo. Sommerfest for Kaare Lund på The Thief
 4. Lene Solli er på Facebook. Bli medlem av Facebook for å komme i kontakt med Lene Solli og andre du kanskje kjenner. Facebook gir deg muligheten til å..
 5. I årene etter grunnleggelsen leide universitetet lokaler i Kvadraturen, byområdet mellom Akershus festning og Grensen. Grunnsteinen til universitetsanlegget ved Karl Johans gate ble lagt ned i 1841. Sentrumsområdet inkluderer også Observatoriet, Historisk museum, Vikingskipshuset på Bygdøy og det tidligere Universitetsbiblioteket på Solli plass

Brit Solli og Arne A. Stamnes G eofysiske undersøkelser av kirkegårder, kirketufter og svartjord på Veøya i Romsdal, s. 181 May-Liss Bøe Sollund og Jan Brendalsmo Middelalderske kirker i hedenske gravfelt, s. 203 Universitetsbiblioteket i Oslo. Kontaktinformasjo Nasjonalbibliotekoppgavene var en del av Universitetsbiblioteket i Oslo fram til 1999.Nasjonalbiblioteket omtales dermed som «Universitetsbiblioteket» fram til den tid. Universitetsbiblioteket ble opprettet samtidig som Det kongelige Fredriks universitet ved kongelig reskript den 2. september 1811.Biblioteket ble først supplert med dubletter fra Det kongelige bibliotek i København 5 Universitetsbiblioteket i Oslo 1811-1920. Den 2. september 1811 underskrev Frederik VI reskriptet om opprettelse av et universitet i Norge, Det kongelige Frederiks Universitet i Christiania. Med dette var et gammelt norsk ønskemål og krav blitt oppfylt

Senter for Ibsenstudier skal flyttast frå Universitetsbiblioteket til Observatoriebygningen. Det vedtok Kollegiet på tysdag. svar på om han og dei andre tilsette må flytta til provisoriske lokale før dei kan flytta inn i UB-bygningen på Solli plass. (Foto: Xenia Isaksen) Uniforum nr. 14 199 Solli, Sigrid Louise Anny. Sammendrag. DHEA er et androgen som produseres i binyrene. DHEA's effekter er til dels ukjente, men det finnes hypoteser om dets gunstige effekter på ulikt vev. Universitetsbiblioteket uit.no/ub - munin@ub.uit.no.

Solli plass (Oslo) Helge Høifødt Solli plass med «Det engelske kvarter» i 1950-årene. Solli plass (uttales /su:li/ (høres ut som Sol-li) på Oslo Vest-sosiolekt. Uttale /suli/ (høres ut som Soll-i) er også vanlig forekommende, men helst i andre varieteter (f.eks. Oslo Øst)) er en plass i det vestlige Oslo sentrum, og ligger i bydelen. Solli Plass, Oslo Solli plass (uttales /su:li/ (høres ut som Sol-li) på Oslo Vest-sosiolekt. Uttale /suli/ (høres ut som Soll-i) er også vanlig forekommende, men helst i andre varieteter (f.eks. Oslo Øst)) er en plass i det vestlige Oslo sentrum, og ligger i bydelen Frogner. Plassen har navn etter løkkeeiendommen Solli som strakte seg fra Drammensveien ved dagens plass og helt ned til.

2012. (Bilderedaktør for:) Kallelid, Ole: Sild og seil 1815-1890. Stavanger Bys Historie bind 2. Wigestrand Forlag AS med konvolutt og vedlegg til Universitetsbiblioteket i 1973. Dokumentene som her nomineres, utgjør i alt seks enheter; ett brev, to konvolutter, en tøymappe og to fotografier. Brevet er datert 15. desember 1911, er adressert til Deres Majestet, og har tekst på én side. Brevet ble lagt i konvolutt og deretter i en tøymappe

Søk i Nettbiblioteket her Bøker Aviser Bilder

Kafé Å Nasjonalbiblioteke

Solli plass (Oslo) - Wikipedi

Solli plass – lokalhistoriewikiHvordan komme til Solli Plass i Oslo via Buss, BybaneSvart og monumental tiåring | Kultur | universitasTumorbiologi | UiT
 • Spectra tau bruddstyrke.
 • Etter dansen.
 • Romorientering definisjon.
 • Pondus striper fotball.
 • Annie fredrikstad teater.
 • The mist luke cosgrove.
 • Daniela ospina instagram.
 • Mp samvirkesoldat.
 • Hotel cæsar skuespiller død.
 • Regionscupen håndball.
 • Volkshochschule meißen.
 • American pie das buch der liebe kinox.
 • Restaurant herrenmühle heidelberg.
 • Babettes gjestebud tuddal.
 • Baka rabarberpaj.
 • Momentum vs summum v60.
 • It's the end of the world übersetzung deutsch.
 • Kennedy skutt.
 • Herr der ringe 2 stream.
 • Dogo argentino säljes.
 • Salg av matvarer utgått på dato.
 • Josat dörr facebook.
 • Jeff bezos utdanning.
 • Swix v40.
 • Motogp startaufstellung argentinien.
 • Platzfinder stabi münchen.
 • Hur vet man att kärleken är besvarad.
 • Kulturscheune lahnstein eintrittspreise.
 • Plz albstadt truchtelfingen.
 • Ta ut pengar utomlands handelsbanken.
 • Lamineringsmaskin.
 • Feriehus kristiansand sentrum.
 • Partyband bayern.
 • Skipstunnel hustadvika.
 • Lønnsforskjeller i norge ssb.
 • Neddermann kassel.
 • Samsung gear vr controller pris.
 • Hadeland tinnstøperi produkter.
 • Sunne pannekaker uten banan.
 • Hvor lang er en spaghetti.
 • Olava navn.